Om u optimaal van dienst te kunnen zijn hebben wij verschillende veevoederinstallaties en machines in ons aanbod opgenomen.

Graanscheiders
Granulaatscheider
We beschikken over een scheider met enkele passage en een scheider met dubbele passage.
granulaatscheider
De conditioneereenheid wordt gebruik om producten naar de juiste vochtigheids- en temperatuurwaarden te brengen. De nodige tijd voor dit proces is afhankelijk van onder meer de diameter en het type. De tijden variëren tussen 25 en 120 seconden.

Weegbunker
De weegbunker wordt gebruikt voor het afwegen van producten in voerformules, afhankelijk van de formule-verhouding.

Het wegen kan op mechanische of elektronische manier gebeuren.

Doseerunit
Micro doseerunit
De micro doseerunit wordt gebruikt voor een precieze afweging van producten.
doseerunit-micro

De granulator verdeelt uw producten tot kleinere stukken.
Hamermolens zijn machines die korrelige en grove producten fijn malen, waardoor de deeltjes verteerbaar worden. De processen kunnen in korte tijd worden uitgevoerd.

De ‘voeder’ die tevens tot ons gamma behoort is ontworpen om een optimale werking van de molen te garanderen, afhankelijk van de capaciteit van de molen. De ‘voeder’ regelt de toevoer van producten naar de molen, afhankelijk van de stroom die de motor van de molen uit het stroomnet trekt. We beschikken zowel over schroef-, vibrerende- en roterende trommeltypes.


hamermolen

hamermolen-feeder
De koeleenheid wordt ingezet in installaties om onder meer pellets, die warm zijn door het persen, af te koelen naar de omgevingstemperatuur.

Koeleenheid
Door gebruik te maken van onze korrelpersen is het mogelijk om pellets te vormen van uw producten, in verschillende diameters. Dit gebeurt door het poederproduct te comprimeren samen met stoom.

Melasse menger
Deze menger maakt het mogelijk om op een homogene manier vloeitstoffen te mengen in poedervormige materiaal.
Aspiratie stofbeheersingssysteem

De aspiratiebox kan gebruikt worden in verschillende omgevingen om stof af te zuigen.

aspiratiebox
Cycloonstoffilter
Cyclonen worden gebruikt voor het scheiden van voeder- en stofdeeltjes in de lucht die wordt getransporteerd in reinigings- en pneumatische transportsystemen. Ze worden gebruikt in jet-filters en koelere onderdelen in veevoederfabrieken.
cycloon
Jetstoffilter

Jetfilters worden gebruikt om stof uit een installaties te verzamelen. Ze worden ook vaak gebruikt als lokale filters op plaatsen waar transportbanden producten lossen.

jet-filter

Horizontale tarwemachine met ingebouwde trieur
Door gebruik te maken van een trilbodem kunt u gemakkelijk uw silo’s ledigen. De aangebrachte trilmotor zorgt ervoor dat de producten in de silo’s gemakkelijk los komen en tot aan een transportband of transportschroef worden gebracht.

Onze 3 pijlers voor succesvol intern transport: turn-key oplossingen op maat

TRANSPORT OP MAAT
Ontwerp & engineering

Wat zijn uw behoeften en pijnpunten? Onze ingenieurs brengen uw productielijn in kaart en bieden oplossingen in een bouwklaar plan.

INHOUSE MACHINEPARK
Bouw & montage

Elk ontwerp krijgt vorm in ons geavanceerde machinepark. Onze ervaren technici bouwen het interne transportsysteem dat u vooruithelpt.

ALLROUND SERVICE
Opvolging & onderhoud

Een onderhoudsplan dat past bij uw intern transportsysteem, behoeften en budget? Ook na de montage rekent u op Meyland.