Uw specialist in machinebouw

Machinebouw is onze expertise bij Meyland. Bent u op zoek naar een specifieke machine die perfect aansluit bij het productieproces in uw bedrijf? Heeft u nood aan een op maat gemaakt weegsysteem of een efficiënte stortbunker voor uw goederen? Meyland weet raad. Onze ervaren machinebouwers luisteren naar uw probleem en ontwerpen de machine die u nodig hebt.

Machinebouw: machines op maat

Bij Meyland hebben we een groot assortiment machines die wij volledig op maat van uw project en bedrijf bouwen. Als u zeker wilt zijn dat uw machine de oplossing is voor uw probleem, maken we eerst een prototype.

Hierbij vindt u een selectie van onze machines op maat:

Stortbunkers  Mobiele wegers  Breekinstallaties  Trommelzeven  Industriële mengers

Heeft u een andere machine nodig?
Neem zeker contact met ons op. Onze machinebouwers helpen u graag verder.

Stortbunkers

Bent u op zoek naar een kostenefficiënte en ecologische oplossing om droge bulkgoederen te lossen? Dan is de Meyland Discharge Hopper de stortbunker voor u. Deze robuuste, trechtervormige stortbunker minimaliseert stofemissies en is het perfecte voorbeeld van ons vakmanschap in machinebouw.

Welk type bulkgoed wilt u verwerken? Wilt u het lossen in vrachtwagens of op een transportband? Hoe ziet uw havencapaciteit eruit? Wilt u uw bulkmateriaal ook wegen of breken? Alles is mogelijk.

De Discharge Hopper…

 • is volledig op maat gemaakt volgens uw specifieke behoeften.
 • bespaart u tijd en kosten dankzij een doorstroomcapaciteit van 6000 ton/uur.
 • vergroot uw importmogelijkheden.
 • vermindert uw impact op het milieu.

 

Wilt u meer informatie over de Meyland Discharge Hopper en de verschillende opties van deze stortbunker? Lees onze brochure of neem direct contact met ons op. Bij Meyland staan we klaar om uw vragen over machinebouw te beantwoorden.

Voorbeeld van machinebouw: een stortbunker
Voorbeeld van machinebouw: een mobiele weger

Mobiele wegers

Een automatisch weegsysteem is van onschatbare waarde voor uw productielijn. Daarmee weet u altijd precies hoeveel product u heeft ingevoerd. Meyland is gespecialiseerd in de bouw van mobiele wegers die u flexibel inzet op elke gewenste locatie, zoals bijvoorbeeld op een kade. Onze expertise in machinebouw zorgt ervoor dat onze mobiele wegers perfect aansluiten bij uw behoeften.

Hoe werkt het?

 • U voert uw bulkgoederen aan met een kraan of transportband en stuurt ze door het weegsysteem.
 • Het geavanceerde weegsysteem kan een maximaal debiet van 2000 m³/uur aan en geeft u het exacte gewicht van alle goederen die u laadt of lost.
 • Nadat de producten zijn gewogen, worden ze met behulp van transportbanden naar de juiste silo of bunker.

 

Zo zorgen we ervoor dat u uw producten efficiënt verplaatst binnen uw productielijn.

Bent u op zoek naar een bestaand weegsysteem of wilt u een mobiele weger op maat laten bouwen? Aarzel niet en neem snel contact met ons op! Wij staan klaar om u de perfecte oplossing voor uw productieproces te bieden.

Breekinstallaties

Harde en zware materialen zoals puin en gewapend beton snel en gelijkmatig reduceren tot granulaat? Daar hoeft u uw hoofd niet meer over te breken. Een breekinstallatie in uw productiebedrijf biedt een kosten- en tijdbesparende oplossing. Bovendien kunt u de korrels gemakkelijk hergebruiken of afscheiden van het puinafval met een trommelzeef.

Bij Meyland bouwen we brekers met debieten tot maar liefst 200 ton/uur. Onze expertise in machinebouw staat ons toe om op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die perfect aansluiten bij uw specifieke behoeften.

Voorbeeld van machinebouw: een trommelzeef

Trommelzeven

Als u grond wilt zeven of goederen met verschillende korrelgroottes van elkaar wilt scheiden, komt een trommelzeef goed van pas. Trommelzeven draaien rond, waardoor de producten telkens weer op de geperforeerde platen vallen. Hierdoor wordt grond en andere producten zeven een moeiteloze taak.

Bij Meyland bieden we een breed scala aan trommelzeven voor machinebouw. Zo kunnen we uw trommelzeef voorzien:

 • van een geluidswerende omkasting;
 • van verstelbare hefelementen om het zeefoppervlak optimaal te benutten;
 • in zowel kleine als grote diameters, geschikt voor diverse toepassingen zoals schroot, huisvuil, grint of verontreinigde grond.

 

Ook schudzeven zijn erg handig om grond, asfalt en andere goederen te zeven. Bij Meyland bent u aan het juiste adres.

Wilt u een trommelzeef of schudzeef voor uw bedrijf? Zoekt u een ander type industriële zeef of een ervaren machinebouwer om een zeef op maat te laten bouwen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Industriële mengers

Bent u op zoek naar een manier om verschillende eindproducten efficiënt te mengen?  Industriële mengers die in een mum van tijd zorgen voor een perfect homogeen mengsel zijn geen geheim voor ons.

Bij ons kan u terecht voor tal van mengers:

 • verticale en horizontale mengers
 • lintmengers
 • schroefmengers
 • paddelmengers
 • ploegmengers

 

Onze industriële mengers hebben een capaciteit tot 20 m³ en zijn voorzien van een ledigingssysteem via klapbodem, schuiven of als kantelmenger. Naast industriële mengers voor diverse toepassingen in de machinebouw, bouwen wij ook mengers voor veevoeder.

Heeft uw bedrijf in de industrie of landbouwsector behoefte aan een industriële menger? Zoekt u een ervaren machinebouwer die een op maat gemaakte menger kan bouwen? Wij helpen u graag verder.

Voorbeeld van machinebouw: een industriële menger

Onderhoud en herstelling van uw machines op maat

Bij Meyland krijgt u een uitstekende dienst na verkoop. Onze ervaren monteurs staan 24/7 paraat om uw machines draaiende te houden. Zo lossen we een storing snel, voordelig en vakkundig op.

Onze 3 pijlers voor succesvol intern transport: turn-key oplossingen op maat

TRANSPORT OP MAAT
Ontwerp & engineering

Wat zijn uw behoeften en pijnpunten? Onze ingenieurs brengen uw productielijn in kaart en bieden oplossingen in een bouwklaar plan.

INHOUSE MACHINEPARK
Bouw & montage

Elk ontwerp krijgt vorm in ons geavanceerde machinepark. Onze ervaren technici bouwen het interne transportsysteem dat u vooruithelpt.

ALLROUND SERVICE
Opvolging & onderhoud

Een onderhoudsplan dat past bij uw intern transportsysteem, behoeften en budget? Ook na de montage rekent u op Meyland.

Heeft u nog vragen over machines en machinebouw? 

Bent u ervan overtuigd dat uw productieproces sneller en efficiënter kan, maar kan u er niet meteen de vinger opleggen hoe precies? Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden van machinebouw bij Meyland? Advies nodig over uw interne transportsystemen? Neem snel contact met ons op. We hebben vast een oplossing voor uw probleem.  

Let’s talk