Industrie: transport- en opslagsystemen

Wilt u het interne transport en de opslag van uw goederen vergemakkelijken? Dan zijn transport- en opslagsystemen essentieel. Van elevatoren tot transportbanden en verpakkingsmachines: u vraagt, wij draaien. Meyland maakt zelfs machines volledig op maat van uw bedrijf. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte.

Welke transportsystemen zijn er mogelijk?

Meyland bouwt transportsystemen in allerlei maten en soorten. Afhankelijk van de goederen die u wilt vervoeren en de infrastructuur die u voor handen heeft, maken wij een voorstel op maat. Hier vindt u alvast een overzicht van ons aanbod.

Transportbanden

Transportsysteem: een transportband

Transportbanden zijn erg geschikt om bulkgoederen zoals zand, meststoffen en maïs te transporteren. Meyland biedt oplossingen die zowel horizontaal als hellend transport van uw producten mogelijk maakt.

Kettingtransporteurs

Transportsysteem: een kettingtransporteur

Een kettingtransporteur is ontworpen om droge materialen te transporteren. Dankzij het gesloten systeem is er geen contaminatie van buitenaf en blijft uw product zuiver. De kettingen zijn heel kwalitatief en bestand tegen slijtage en breuk.

Transportschroeven

Transportsysteem: een transportschroef

Een transportschroef – ook wel schroef van Archimedes genoemd – gebruikt u om tal van producten te transporteren. Veevoeder, houtpellets of meststoffen? Het kan allemaal.

Elevatoren

Transportsysteem: een elevator

Een elevator is een transportsysteem dat het mogelijk maakt om uw producten verticaal omhoog te transporteren. Grote bekers scheppen het product op in de voet van de elevator. Eens het product boven is, verlaat het de elevator dankzij de middelpuntvliedende kracht.

 

Welke opslagsystemen en machines zijn er mogelijk?

Alles wat u produceert of verwerkt, moet u ergens opslaan. Uw bulkgoederen stockeert u makkelijk in een silo of opslagtank. Wanneer uw goederen uw bedrijf weer verlaten, is het handig wanneer die verpakt zijn. Daarvoor zijn onze verpakkings- en palletiseermachines bijzonder handig. Hebt u toch iets anders in gedachten? Wij denken graag mee met u over een machine of systeem op maat.

Silo’s en bunkers

Opslagsysteem: een silo

Silo’s en bunkers zijn opslagsystemen die u gebruikt om bulkmaterialen op te slaan, zoals graan, veevoeder, cement, chemicaliën en andere korrelige stoffen. Ze hebben een groot volume en beschermen uw goederen tegen vocht, regen en zonlicht. Meyland kan uw silo of bunker koppelen aan een transportsysteem om het materiaal eruit te halen en naar de gewenste bestemming te brengen.

Verpakkings- en palletiseermachines

Opslagsysteem: een verpakkingsmachine

Een verpakkingsmachine gebruikt u om producten automatisch te verpakken. Het is een essentieel onderdeel van productie- en verpakkingslijnen in verschillende industrieën. Onze verpakkingsmachines gieten uw droge product in zakken van het gewenste formaat. Nadat uw goederen verpakt zijn, stapelt een palletiseermachine de zakken efficiënt op een pallet.

Machines op maat

Machines op maat

Zoekt u een gespecialiseerde machine voor het productieproces in uw bedrijf? Vindt u nergens een oplossing die perfect aansluit bij uw behoeften? Onze ervaren machinebouwers luisteren graag naar uw probleem. Samen ontwerpen we de machine die u nodig hebt.

Wat is een transportsysteem?

Transportsystemen zijn mechanische installaties die goederen in uw bedrijf transporteren van punt A naar punt B. Voor de landbouw- en industriële sector zijn transportsystemen heel praktisch, omdat ze uw productieproces versnellen en vereenvoudigen.

Wat zijn de voordelen van transportsystemen?

Transportsystemen zijn de snelste en efficiëntste manier om uw goederen intern te verplaatsen. Wij zetten de voordelen op een rijtje:

  • Voordelig – De investering in een transportsysteem verdient u snel terug door alle kosten die u bespaart. Vervang de heftrucks in uw magazijn door een transportband of de vele handen die u nodigt hebt om in te pakken door een verpakkingsmachine. Zo vervoert u snel meer goederen met minder kosten.

 

  • Gemakkelijk – Meyland zorgt voor de installatie en het onderhoud van uw transportsystemen. Uw medewerkers krijgen training en uitgebreide informatie over hoe ze de machines gebruiken. Onze transportsystemen doen de rest.

 

  • Efficiënt – De transportsystemen van Meyland sluiten naadloos op elkaar aan dankzij onze turn-key service. We gebruiken altijd de meest efficiënte route om nog meer tijd te besparen. Alle tijd die u bespaart op transport, zet u in om uw proces te optimaliseren.

 

  • Veilig – Goederen manueel vervoeren, bijvoorbeeld met een vorklift, brengt risico’s met zich mee voor uw medewerkers. Al onze transportsystemen voldoen aan de nationale en internationale ISO- en VCA-normen. Meyland stelt de strengste kwaliteitseisen zodat uw productieproces te allen tijde veilig blijft.

Zoekt u transport- of opslagsystemen voor landbouw?

Ook in de landbouwsector zijn opslag- en transportsystemen onmisbaar. Meyland heeft een gespecialiseerd aanbod voor de landbouw.

Ontdek onze transport- en opslagsystemen voor landbouw

Vragen over onze transportsystemen?

Vindt u het product dat u zoekt niet? Wilt u weten hoe een geïntegreerd transportsysteem eruit kan zien in uw bedrijf? Meyland zit graag met u samen om uw situatie te bekijken.

Contacteer ons

Onze 3 pijlers voor succesvol intern transport: turn-key oplossingen op maat

TRANSPORT OP MAAT
Ontwerp & engineering

Wat zijn uw behoeften en pijnpunten? Onze ingenieurs brengen uw productielijn in kaart en bieden oplossingen in een bouwklaar plan.

INHOUSE MACHINEPARK
Bouw & montage

Elk ontwerp krijgt vorm in ons geavanceerde machinepark. Onze ervaren technici bouwen het interne transportsysteem dat u vooruithelpt.

ALLROUND SERVICE
Opvolging & onderhoud

Een onderhoudsplan dat past bij uw intern transportsysteem, behoeften en budget? Ook na de montage rekent u op Meyland.

Heeft u nog vragen over onze producten voor industrie?

Twijfelt u welk opslagsysteem voor uw bulkgoederen geschikt is? Bent u benieuwd hoe een geïntegreerd transportsysteem uw productieproces verbetert? Neem snel contact met ons op. We hebben vast een oplossing voor uw probleem.

Neem contact op