De ideale watertank voor u

Watertanks zijn een belangrijk aspect in de agrarische sector. Ze helpen u water te stockeren voor irrigatie, drinkwater voor vee en de besproeiing van gewassen. Bovendien zorgen watertanks voor meer water-efficiëntie. U creëert de mogelijkheid om water op te slaan om later te herbestemmen. Zo verbruikt u minder water, gaat u verspilling tegen en kan u water bewuster gebruiken. Maar u vermijdt ook onaangename verrassingen zoals watertekorten. Tegenwoordig kennen we steeds langere periodes van extreme droogte. Wekenlang zonder dat één druppel regen uit de lucht valt, is niet meer zo uitzonderlijk. 

Ontvang uw gratis offerte

Multi Row cilindrische watertanks

Dit type watertank wordt zowel gebruikt binnen de agrarische als de industriële sector. Het wordt gekenmerkt door z’n unieke vorm. De tank bestaat uit meerdere rijen cilinders die naast elkaar gerangschikt zijn. Ze kunnen zonder problemen worden vervaardigd in zeer grote capaciteiten.  

De tanks kunnen geproduceerd worden uit verschillende materialen zoals roestvast staal, gegalvaniseerd staal, gecoate staal of geschilderd staal.  

Over het algemeen worden de tanks gebruikt voor drinkwater, bluswater en landbouwvloeistoffen. Nog een pluspunt van deze watertanks is het feit dat ze bestand zijn tegen aardbevingen, vorst en extreme weersomstandigheden 


Single Row cilindrische watertanks

 

Deze watertank telt slechts één rij cilinders en is daardoor geschikt voor de opslag van middelgrote capaciteit (tot 300 m2) van water en andere vloeistoffen. De tank wordt gemonteerd door middel van bouten. De tank bevat geen versterkingen.  

De single row cilindrische watertank kan worden vervaardigd uit roestvast staal, gegalvaniseerd staal, gecoate staal of geschilderd staal 

Single Row cilindrische watertanks
Membraan modulaire watertanks

 

Dit type watertank is zowel een economische als een praktische oplossing. Doordat er een membraan is aangebracht tussen de inhoud van de tank en het metaal, treedt er geen corrosie op. Het buitenoppervlak wordt bedekt met gegalvaniseerde of speciale coatingmethoden. Een ander voordeel is dat deze tank uv-bestendig is en bestand is tegen water en vloeistoffen met bepaalde zuurpercentages 

Ook deze watertank is ijzersterk en bestand tegen aardbevingen, bevriezing en zware weersomstandigheden.  

Een dergelijke tank is makkelijk te onderhouden en kent bij een goed onderhoud een lange levensduur. Ook de installatie is eenvoudiger waardoor het transport van de tank meteen een minder kolossaal werk wordt.  

De tank heeft een capaciteitsbereik van 1,5 ton tot wel 3000 ton 

Membraan modulaire watertanks 

Ster vierkante modulaire watertanks

De Ster vierkante modulaire watertanks kunnen zowel voor huishoudelijke als industriële toepassingen gebruikt worden. Ze worden geproduceerd van 1,25 m3 tot 10.000 m3. Ook deze watertanks worden geproduceerd in verschillende materialen. Denk maar aan roestvast staal, gegalvaniseerd staal, membraanafwerking, thermoplastische coatings en geschilderd staal.  

Eén van de grote voordelen is de eenvoudige installatie. Bovendien kunnen de tanks uitgevoerd worden als extern versterkte watertanks, scheidingstanks of aardbevingtanks.  

De afmetingen van de platen bedraagt 1080 x 1080 mm 

Ster vierkante modulaire watertanks
Gebogen vierkante modulaire watertanks

Dit type watertank is de ideale oplossing voor huishoudelijke toepassingen. Een groot voordeel voor u is de flexibiliteit in de afmetingen. De modellen zijn licht en gemakkelijk te verplaatsen. De tank wordt vervaardigd uit roestvrij staal, gegalvaniseerd staal of geschilderd staal.  

Gebogen vierkante modulaire watertanks
Grote modulaire vierkante watertanks

Aanschouw ’s werelds grootste modulaire vierkante watertank. Met z’n afmetingen van 1.325 x 1.325 x 1.325 mm hoeft dit niet te verbazen. De watertank kan vervaardigd worden als extern versterkte tank en als tank bestand tegen aardbevingen. Net zoals de meeste van de watertanks in ons assortiment kan ook deze gemaakt worden in roestvast staal, gegalvaniseerd staal, een uitvoering met membraan of thermoplastische coatings. De tanks zijn ideaal voor de opslag van drinkwater of huishoudelijk water.  

Grote modulaire vierkante watertanks

Intern gemonteerde modulaire watertanks

Zoals de naam al doet vermoeden, worden deze watertanks intern gemonteerd. De afmetingen van de modulaire platen bedragen 1080 x 1080 mm. Meestal worden deze watertanks geproduceerd in roestvast staal, gegalvaniseerd staal, uitvoering in membraan of thermoplastische coatings. Dit type watertank wordt vaak gebruikt om drinkwater of bluswater te stockeren.  

Intern gemonteerde modulaire watertanks

Horizontaal grote modulaire vierkante watertanks

 

Deze wateropslagtanks worden vaak gemaakt uit kunststof of staal en kunnen opgebouwd worden in verschillende modules. Ze zijn ideaal voor de opslag van drinkwater, brandstof en zelfs chemische stoffen. Deze tank wordt extern gemonteerd en kent plaatafmetingen van 955 x 1.325 mm. Hun sterke karakter maakt hen bestand tegen o.a. aardbevingen.  

De watertank kan vervaardigd worden uit roestvast staal, gegalvaniseerd staal, thermoplastische coatings. Daarnaast kan u ook de uitvoering met membraan kiezen.  

Horizontaal grote modulaire vierkante watertanks

Verticaal grote modulaire vierkante watertanks

Net zoals de horizontale variant van deze watertank wordt deze tank extern gemonteerd. De afmetingen van de plaat bedragen 955 x 1325 mm. U kan uit verschillende uitvoeringen kiezen: roestvast staal, gegalvaniseerd staal, membraan of thermoplastische coatings.  

Verticaal grote modulaire vierkante watertanks

De modules van de GRP modulaire watertanks worden vervaardigd uit GRP (Glassfiber Reinforced Plastic), een veelgebruikt materiaal bij opslagmodules voor water. Het grote voordeel van dit type tanks is dat de modules erg gebalanceerd, robuust, duurzaam en hygiënisch zijn. Om het geheel nog aantrekkelijker te maken, kan deze watertank ondergronds gebruikt worden.  

Deze tank is ideaal als drinkwatertank, tanks voor regenwater, bronwater of zeewater. Daarnaast is het ook populair voor de opslag van bluswater. Maar er zijn nog toepassingen: destillatie- en procestanks, huishoudelijk waterafval, industriële processen, heet water of chemische opslag.  

Kortom, deze tank is perfect als landbouwtank.  

GRP modulaire watertanks
Kleine modulaire cilindrische tanks

Bent u op zoek naar een watertank ideaal voor een klein opslagvolume? Dan is dit misschien wel de watertank voor u. Deze tank komt in volumes van 250 liter tot 7.600 liter. De tank is geschikt voor modulaire en monoblock-toepassingen. Met deze tank schaft u een erg duurzame en hygiënische oplossing aan. De tank wordt over het algemeen vervaardigd uit roestvast staal of gegalvaniseerd staal 

Kleine modulaire cilindrische watertanks
Monoblock cilindrische watertanks

Deze watertank wordt gefabriceerd uit roestvast staal. Hierdoor is het zeer hygiënisch en duurzaam. Door de aanwezigheid van een mangat is de tank op een comfortabele manier schoon te maken, zonder dat deze gedemonteerd moet worden.  

Monoblock cilindrische watertanks

Kleine vastgeboute modulaire watertanks

Bij dit type tank wordt gebruik gemaakt van boutverbindingen. De tank kan worden vervaardigd uit verschillende materialen. Denk maar aan roestvast staal, gegalvaniseerd staal, geverfd metaal of een uitvoering in membraan. Ook deze tank heeft het grote voordeel erg hygiënisch én duurzaam te zijn.  

Kleine vastgeboute modulaire watertanks

Ondergrondse watertanks nemen minder ruimte in beslag. Hierdoor kan u deze nuttige plaats voor andere doeleinden gebruiken. De ondergrondse tank zorgt er bovendien voor dat er minder geluidsoverlast is en dat u de trillingen minder gewaar wordt. Ook de kans op bevriezing is veel kleiner bij dit type tank. Het buitenoppervlak van de tank wordt behandeld zodat deze optimaal beschermd is tegen allerlei factoren.  

Ondergrondse watertanks

Ook bluswatertanks behoren tot ons aanbod. U kan kiezen tussen verticaal bovengrondse tanken, horizontaal bovengrondse tanken of horizontaal ondergrondse tanken. Wij ontwikkelen de tank zodanig dat de pomp in de tank zelf aanwezig is.  

Terug naar het productoverzicht

Watertanks in de industriële sector

Ook binnen de industriële sector zijn watertanks een graag geziene aanwinst aan het machinepark. Zo worden ze gebruikt voor koeling en verwarming, maar ook als proceswater. Afhankelijk van de nood kan het volume van de tank variëren.

Meer over de industriële sector

Onze 3 pijlers voor succesvol intern transport: turn-key oplossingen op maat

TRANSPORT OP MAAT
Ontwerp & engineering

Wat zijn uw behoeften en pijnpunten? Onze ingenieurs brengen uw productielijn in kaart en bieden oplossingen in een bouwklaar plan.

INHOUSE MACHINEPARK
Bouw & montage

Elk ontwerp krijgt vorm in ons geavanceerde machinepark. Onze ervaren technici bouwen het interne transportsysteem dat u vooruithelpt.

ALLROUND SERVICE
Opvolging & onderhoud

Een onderhoudsplan dat past bij uw intern transportsysteem, behoeften en budget? Ook na de montage rekent u op Meyland.

Meer weten over watertanks?

Zit je nog met vragen over watertanks of vond u niet de informatie die u zocht? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We verschaffen u graag alle nodige informatie, zo kan u een weloverwogen keuze maken en de watertank kiezen die het best aansluit bij de noden van uw bedrijf.

Contacteer ons