5 redenen om te kiezen voor een turn-key project

Wilt u uw productiviteit boosten, meer opslagruimte, uw huidige capaciteit vergroten en/of uw bedrijf aanzienlijk uitbreiden met een nieuwe fabriek? Bespaar uzelf heel wat kopzorgen en migraineaanvallen. Kies ervoor om uw ambities te realiseren met een turn-key project.

De voordelen van een turn-key project

1. Eén aanspreekpunt

In een turn-key project heeft u geen gedoe met 50 verschillende contactpersonen meer. Uw hele project wordt beheerd, gepland en opgevolgd. Bij Meyland krijgt u een dedicated project manager. Hij of zij is hét aanspreekpunt voor al uw vragen.

Zo’n project manager is een absolute must voor een turn-key project. Het gaat nu eenmaal niet om een kleine opdracht. Uw project manager zorgt ervoor dat uw fabriek er op zo’n efficiënt mogelijke manier komt. Zo beperkt u de kosten en de eventuele risico’s.

2. Beter personeelsbeleid

Een nieuwe fabriek bouwen is een titanenwerk. Wanneer u ervoor kiest om dit binnenshuis te doen, zorgt het voor een enorme druk op uw huidige personeelsbestand. Uw technisch personeel krijgt er namelijk een tweede fulltime job bij.

Wanneer u uw personeel niet wilt overbelasten, kan u op zoek gaan naar nieuw technisch personeel. Deze zoektocht is er echter eentje van lange adem. Er is momenteel immers een chronisch tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Deze trend zien we al enkele jaren in de industriële sector en verandering zit er niet onmiddellijk in.  

Tekort aan technisch personeel en toch uw bedrijf uitbreiden

Omgaan met het tekort aan technisch personeel kan een struikelblok zijn in de bouw van uw nieuwe fabriek. Door te kiezen voor een turn-key project bij Meyland vermijdt u dergelijke problemen. Ons team is technisch onderlegd. U kan rekenen op veel ervaring en kennis.

3. Grondige voorstudie

Schets van een interne transport service machine

Ieder turn-key project start met een grondige voorstudie. Deze voorstudie gebruiken we om alles te analyseren en uw wensen af te toetsen aan de beschikbare ruimte en de realiteit. We bepalen welk type machines nodig zijn om aan uw behoeften te voldoen en zorgen dat de productiecapaciteit tot in de kleinste details is uitgerekend. Zo zorgen we ervoor dat al uw goederen goed verwerkt kunnen worden.

Daarnaast bepalen we ook welke sensoren en PLC’s uw fabriek zal nodig hebben en zorgen we voor een process flow diagram (PFD), zodat een constante flow in het productieproces kan gegarandeerd worden.

4. Minder onverwachte kosten

Een volledig project onder de vleugels van één projectbeheerder geeft u het voordeel dat onverwachte kosten tot een minimum worden beperkt. Bij een turn-key project wordt rekening gehouden met alle mogelijke aspecten. Mechanisch en elektrisch worden naadloos op elkaar afgestemd. U hoeft dus geen telefoontje te plegen naar een elektricien om extra aanpassingen te laten uitvoeren, alles wordt door uw project manager bij Meyland voorzien.

5. Meer garanties

Een turn-key project geeft u meer zekerheid en dit op meerdere vlakken. Zo geniet u bij ons van een 24 uur-service waarbij ons team ter plaatse komt om u te helpen. Ook speciale onderhoudsbeurten worden door ons uitgevoerd. Buiten het feit dat interventies snel kunnen plaatsvinden, biedt een turn-key project u het voordeel dat alle technische tekeningen beschikbaar zijn. Ook wisselstukken zijn makkelijker te verkrijgen, doordat u met slechts één partij samenwerkt. 

Ook ForFarmers koos voor een turn-key project

ForFarmers is een groot Nederlands veevoederbedrijf. Om hun missie “For the Future of Farming” te realiseren, werken ze nauw samen met veehouders. Zodat duurzaam gezonde voeding produceren mogelijk wordt. Samen met hun klanten werken ze aan een langetermijnsucces voor zowel de klant zelf als de gehele agrarische sector.

Om hun missie kracht bij te zetten had ForFarmers in hun site in Izegem nood aan meer opslagruimte en een slimmer systeem in het algemeen. Voor de uitbreiding van hun Belgisch filiaal kozen ze voor een samenwerking met Meyland. Een turn-key project van jewelste dat volgend jaar gefinaliseerd zal worden.

Turn-key project voor ForFarmers in Izegem

Ook interesse in een turn-key project bij Meyland?

Wilt u meer informatie over interne opslag- en transportsystemen? Wenst u uw efficiëntie te verhogen? Dan bent u bij Meyland aan het juiste adres. Onze medewerkers helpen u bij de uitbreiding van uw bedrijf.

Recente blogs

4 interne transportmiddelen om uw productieproces te optimaliseren 

4 interne transportmiddelen om uw productieproces te optimaliseren 

Producten verplaatsen binnen uw bedrijf is geen klein karwei. Zeker wanneer u werkt met bulkgoederen of stortgoederen. Interne transportmiddelen vormen...
Meer informatie
Zo doet u aan lean manufacturing

Zo doet u aan lean manufacturing

Bent u geïnteresseerd in een lean productieproces? Als u de lean filosofie toepast in uw bedrijf, gaat u zo efficiënt...
Meer informatie
PFD’s en hun rol bij procesautomatisatie

PFD’s en hun rol bij procesautomatisatie

Staat u op het punt om een nieuwe fabriek te laten bouwen? Wilt u uw interne processen optimaliseren om zo...
Meer informatie