Meyland 4.0, de digitalisering van uw machinesystemen

Uw machinesystemen efficiënter opvolgen vanop afstand? Vermijden dat uw productieproces vertraagt of stilvalt door een onvoorziene afwijking in uw intern transportsysteem?

Om uw rendement te garanderen, trekken we bij Meyland de kaart van de digitalisering. Dankzij Meyland 4.0 blijven uw stuk- en bulkgoederen in beweging!

Bent u op zoek naar slimme machinesystemen?

Verhoog de efficiëntie van uw machinepark met Meyland 4.0, de digitalisering van uw intern opslag- en transportsysteem. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Neem contact op

Onze oplossing voor slimme machinesystemen

Technologie biedt oneindig veel mogelijkheden om bedrijven efficiënter te laten werken. Digitalisering is overal, en de vierde industriële revolutie, Industry 4.0, is aan een snelle opmars bezig.

Uw interne opslag- en transportsystemen slim maken met sensoren en artificiële intelligentie, helpt uw bedrijf in agro of industrie om het productieproces op de voet te volgen. Zo opent u deuren voor een efficiënter machinepark, en kan u veel tijd en geld besparen.

Wilt u uw opslag- of transportsysteem slim maken en de vruchten plukken van de digitalisering? We helpen u graag verder met slimme systemen voor transportbanden, kettingtransporteurs, transportschroeven, elevatoren, brekers, zeven, mengers en meer!

De voordelen van een slim intern opslag- en transportsysteem van Meyland

Een complete service aanbieden aan onze klanten, daar gaan we voor. Daarom is Meyland 4.0 een mooie aanvulling op onze turn-key oplossingen voor stuk- en bulkgoederen.

Door slim gebruik te maken van sensoren, artificiële intelligentie, realtime gegevensopvolging en dashboarding houden we uw opslag- en transportsystemen vanop afstand in de gaten. Zo kunnen we makkelijk anticiperen op problemen, lang voordat ze zich voordoen.

De grootste voordelen?
Geen onverwachte stilstand van uw productieproces door een probleem in een transportband , elevator of weegbunker.

 • U heeft zelf realtime inzicht in de bewegingen van uw machinesystemen dankzij ons eenvoudig dashboard.
 • Als een onderhoud zich opdringt, kan u ruim op tijd een onderhoud inplannen.
 • Zo vermijdt u dure spoedinterventies en ernstige problemen.
 • Uw machinesystemen gaan langer mee door regelmatig onderhoud.

Hoe gaan we te werk om uw opslag- en transportsystemen te digitaliseren?

Om de digitalisering optimaal te laten verlopen, hebben we enkele stappen uitgewerkt om vlot van start te gaan met Meyland 4.0. Stap 4, het voorspellend profiel van uw machinesystemen, is optioneel en kan u laten uitwerken als u een diepgaande analyse wenst.

STAP 1:

Samen met u bekijken we welke onderdelen en machines deel uitmaken van uw productieproces.

 

STAP 2:

Onze experts van onze elektro-afdeling analyseren de sensoren die al aanwezig zijn in uw machines, en bepalen welke sensoren nog extra toegevoegd kunnen worden.

 

STAP 3:

We zetten een dashboard op van waaruit alle gegevens die de sensoren verzamelen, op elk moment in realtime opgevolgd kunnen worden. Deze parameters staan hierbij centraal:

 • Temperatuur
 • Trillingen
 • Frequentie

U heeft zelf ook toegang tot dit dashboard, en kan alles dus zelf makkelijk opvolgen. Uitgebreide technologische kennis is niet nodig!

 

STAP 4 (extra optie):

Wenst u een diepgaande analyse van uw machinesystemen, dan stellen we een voorspellend profiel op met de gegevens die de sensoren meten. Hiervoor doen we een beroep op artificiële intelligentie om afwijkingen waar te nemen van de normale waarden van de bovenstaande parameters. Een eenvoudiger model van Meyland 4.0 is ook mogelijk: dan gaan we meteen naar stap 5.

 

STAP 5:

Zodra een van de parameters afwijkingen vertoont – de temperatuur wordt bijvoorbeeld te hoog of er worden meer trillingen waargenomen – dan krijgen we meteen een melding op ons dashboard. We brengen u hiervan op de hoogte, zodat u de keuze kan maken om zelf in te grijpen, of een interventie door Meyland te laten inplannen.

Zo ziet een dashboard eruit:

Een onderhoudsplan op maat van uw intern opslag- en transportsysteem

Dankzij Meyland 4.0 kunnen we u nog beter van dienst zijn met een onderhoudsplan dat perfect past bij uw intern opslag- en transportsysteem, gehele machinepark, behoeften én budget.

Reken hierbij op:

 • Jaarcontracten die de kosten voor onderhoud voordeliger maken.
 • Specifieke onderhoudsbeurten op maat van de situatie.
 • Onderhoud in het kader van een verlengde garantie.
 • 24/7 interventies mogelijk door ons gespec ialiseerd serviceteam.

Benieuwd hoe Meyland 4.0 uw productieproces efficiënter maakt?

Meyland makes the goods move! Vermijd een productiestop en reken op Meyland om uw interne opslag- en transportsystemen te digitaliseren. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Ontvang uw gratis offerte

Bent u op zoek naar andere oplossingen voor industrie, agro en elektro?

Neem een kijkje bij al onze producten en services.

Onze producten voor industrie

Meyland industrie

Onze producten voor agro

Meyland landbouw

Onze services voor elektro

Onze 3 pijlers voor succesvol intern transport: turn-key oplossingen op maat

TRANSPORT OP MAAT
Ontwerp & engineering

Wat zijn uw behoeften en pijnpunten? Onze ingenieurs brengen uw productielijn in kaart en bieden oplossingen in een bouwklaar plan.

INHOUSE MACHINEPARK
Bouw & montage

Elk ontwerp krijgt vorm in ons geavanceerde machinepark. Onze ervaren technici bouwen het interne transportsysteem dat u vooruithelpt.

ALLROUND SERVICE
Opvolging & onderhoud

Een onderhoudsplan dat past bij uw intern transportsysteem, behoeften en budget? Ook na de montage rekent u op Meyland.

Meyland 4.0, de digitalisering van uw machinesystemen

Wilt u meer informatie over de digitalisering van uw machinepark en interne opslag- en transportsystemen? Benieuwd hoe we uw productieproces kunnen optimaliseren en uw rendement verhogen?

Neem snel contact met ons op. We hebben vast een oplossing voor uw probleem.

Neem contact op