4 interne transportmiddelen om uw productieproces te optimaliseren 

Producten verplaatsen binnen uw bedrijf is geen klein karwei. Zeker wanneer u werkt met bulkgoederen of stortgoederen. Interne transportmiddelen vormen de ruggengraat van elk productiebedrijf. Ze zijn essentieel om uw productie- en distributieprocessen te stroomlijnen. Optimaliseert u uw interne logistiek? Dan zorgt u voor een efficiënter en veiliger productieproces. Wij vertellen u graag welke interne transportmiddelen daarbij helpen. 

4 soorten interne transportmiddelen 

Hebt u een productiebedrijf waarbij u met bulkgoederen werkt? Dan zijn deze vier soorten interne transportmiddelen het meest geschikt om uw goederen te verplaatsen: 

Transportbanden 

Transportbanden zijn de stille kracht van uw bedrijf. Ze verplaatsen uw producten op een soepele en snelle manier van het veld naar uw fabriek en van uw fabriek naar opslagsilo’s. Een goed ontworpen transportbandsysteem zorgt ervoor dat elk beetje product zijn bestemming bereikt zonder oponthoud. 

Niet alleen zijn transportbanden een hulpmiddel voor efficiëntie, maar ook een investering in de optimalisatie van uw bedrijfsprocessen. Ze verhogen de productiesnelheid en verbeteren de workflow van uw organisatie. Met de juiste transportbanden op de juiste plaats, bent u verzekerd van een soepeler, sneller en kosteneffectiever intern transport

Elk productieproces is uniek. Daarom vindt u bij Meyland transportbanden op maat die rekening houden met specifieke parameters zoals het gewenste debiet, de te overbruggen afstanden en de kenmerken van uw goederen. 

Meyland biedt een scala aan transportbanden, variërend van trogbanden en vlakke banden tot lamellentransporteurs. Of u nu een transportband nodig heeft die kilometerslang is, of een die op grote hoogte moet opereren, Meyland heeft de expertise en ervaring om een oplossing op maat te leveren. 

Kettingtransporteurs 

Een kettingtransporteur is een gesloten systeem waarmee u op een efficiënte en veilige manier droge producten verplaatst in een industriële setting. Deze interne transportmiddelen zijn erg geschikt voor poeders, granulaten, houtafval of andere fijne goederen.  

Kettingtransporteurs kunnen een verscheidenheid aan materialen verwerken. Ze zijn niet alleen robuust, maar ook flexibel in hun toepassing. Belangrijker nog, kettingtransporteurs bieden aanzienlijke veiligheidsvoordelen. Features zoals explosieluiken en brand- en explosieonderdrukkingssystemen zorgen voor extra zekerheid. 

Een goed ontworpen kettingtransportsysteem houdt rekening met de specifieke behoeften van uw productie. Het kan functioneren als een onafhankelijk systeem of geïntegreerd worden met andere transportsystemen zoals elevatoren en transportbanden. 

Het assortiment van Meyland omvat verschillende soorten kettingtransporteurs, elk ontworpen voor specifieke toepassingen en eisen. Of het nu gaat om standaard kettingtransporteurs of gespecialiseerde systemen voor unieke producten, bij Meyland vindt u gegarandeerd een oplossing die past bij uw behoeften. 

Transportsysteem: een transportschroef

Transportschroeven 

Archimedes heeft met zijn transportschroef een blijvende impact nagelaten op de industriële wereld. Deze ingenieuze uitvinding is nu, duizenden jaren later, nog steeds een essentieel onderdeel van moderne productiesystemen. Dankzij de mogelijkheid om bulkgoederen efficiënt te verplaatsen, blijven schroeftransporteurs een populaire oplossing in diverse sectoren. 

Transportschroeven zijn opmerkelijk veelzijdig. Ze kunnen zelfstandig functioneren of worden geïntegreerd in een uitgebreider transportsysteem, samen met componenten zoals transportbanden en elevatoren. Er bestaan diverse soorten schroeven, zoals trog- en buisschroeven, koelschroeven en nog veel meer. Met schroefdiameters variërend van 50 tot 1000 mm is er voor elk productieproces een geschikte schroef. 

Bij Meyland bieden we een brede waaier aan mogelijkheden, zowel op maat gemaakte als standaardoplossingen, om aan uw unieke behoeften te voldoen. Of het nu gaat om kleine doseerschroeven of robuuste transportschroeven met hoge debieten, we ontwerpen ze allemaal met een scherp oog voor detail en kwaliteit. 

Het gebruikte materiaal voor de schroeven is afhankelijk van de aard van de bulkgoederen die u wilt verplaatsen. U hebt de keuze tussen gewoon staal, roestvrij of slijtvast staal, met de optie voor extra duurzame beschermende coatings of pantserplaten voor specifieke toepassingen. 

Elevatoren 

Verticaal transport vormt vaak een uitdaging voor productiebedrijven. De oplossing? Een elevator. Elevatoren bieden niet alleen een snelle en ruimtebesparende methode om bulkgoederen te verplaatsen, maar dragen ook bij aan een veiligere werkomgeving en verhoogde productiviteit. 

De voordelen van het gebruik van elevatoren in een productieomgeving zijn aanzienlijk. Ze zorgen voor meer efficiëntie, waardoor goederen moeiteloos en snel naar hogere niveaus worden getild. Dat leidt dan weer tot tijdsbesparing. Bovendien zijn de ruimtebesparende eigenschappen van elevatoren een bonus. Zo blijft er meer plaats over voor andere productieactiviteiten. 

Veiligheid is een andere cruciale factor. De elevatoren van Meyland zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidstechnologieën. Ze zijn voorzien van sensoren die potentieel gevaarlijke situaties detecteren, maar u kan ook kiezen voor extra opties zoals brandblus- en explosieonderdrukkingssystemen. 

Onze expertise in elevatoren gaat verder dan alleen het leveren van een standaardproduct. We bieden op maat gemaakte oplossingen, van klassieke bekerelevatoren tot bekerelevatoren met ronde restloze voet, om aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen. Het doel is om een soepel en geoptimaliseerd intern transport te creëren, zelfs in complexe multi-level omgevingen. 

Welke interne transportmiddelen zijn geschikt voor mijn bedrijf?  

Als u op zoek bent naar interne transportmiddelen voor uw bedrijf, zijn er tal van oplossingen. Als u bulkgoederen horizontaal moet verplaatsen, zijn transportbanden een uitstekende keuze, door hun vermogen om efficiënt materialen zoals zand en meststoffen te vervoeren. Voor het transporteren van droge materialen bieden kettingtransporteurs een gesloten systeem dat de zuiverheid van het product waarborgt.  

Transportschroeven of schroeven van Archimedes zijn ideaal voor producten zoals veevoer en houtpellets. En als verticaal transport een prioriteit is, vooral in een multi-level productieomgeving, dan zijn elevatoren van Meyland de go-to oplossing. Daarmee transporteert u goederen efficiënt en veilig naar boven.  

Uw specifieke behoeften, de aard van de goederen en de infrastructuur van uw bedrijf zullen bepalen welk transportmiddel of welke combinatie van middelen het meest geschikt is. Meyland geeft u graag persoonlijk advies voor de bouw en installatie van uw interne transportketen. 

Bent u op zoek naar interne transportmiddelen? 

Als u een specifiek transportsysteem nodig hebt, dan is Meyland uw ideale partner. Ons deskundige team staat klaar om u te voorzien van de perfecte oplossing voor uw productiebehoeften. Wij hebben een groot aanbod aan interne transportmiddelen die wij op maat maken voor uw onderneming. Meyland voorziet de planning, bouw, installatie en onderhoud van uw interne transportmiddelen. Interesse? Neem contact op met onze ingenieurs. 

Recente blogs

4 interne transportmiddelen om uw productieproces te optimaliseren 

4 interne transportmiddelen om uw productieproces te optimaliseren 

Producten verplaatsen binnen uw bedrijf is geen klein karwei. Zeker wanneer u werkt met bulkgoederen of stortgoederen. Interne transportmiddelen vormen...
Meer informatie
Zo doet u aan lean manufacturing

Zo doet u aan lean manufacturing

Bent u geïnteresseerd in een lean productieproces? Als u de lean filosofie toepast in uw bedrijf, gaat u zo efficiënt...
Meer informatie
PFD’s en hun rol bij procesautomatisatie

PFD’s en hun rol bij procesautomatisatie

Staat u op het punt om een nieuwe fabriek te laten bouwen? Wilt u uw interne processen optimaliseren om zo...
Meer informatie