Uw machinepark digitaliseren? Ga ervoor: VLAIO subsidieert € 50.000

Innoveren en digitaliseren. Het zijn 2 adviezen die u als bedrijfsleider rond de oren geslingerd worden. Maar wilt u met uw productiebedrijf een rol blijven spelen in de snel veranderende markt van vandaag en morgen? Dan neemt u die maar beter ter harte. Uw digitale transformatie is belangrijker dan ooit. En, dankzij VLAIO en Meyland, dichterbij dan ooit.  

Waarom digitaliseren loont voor uw productiebedrijf 

Technologie inzetten in uw productieproces, is meer dan een nieuwe trend volgen. Door bijvoorbeeld uw machines met elkaar te verbinden in de cloud, slimme sensoren te gebruiken voor repetitief controlewerk en artificiële intelligentie uw bedrijfsvoering eenvoudiger te laten maken, ziet u de efficiëntie van uw bedrijf zo de hoogte in gaan.  

Meer, met minder. Het is een strategische zet om uw productiviteit een enorme boost te geven. Wat zou u ervan vinden als u uw productieproces op de voet kon volgen, ook vanop afstand? Als u productiestops kon vermijden, omdat sensoren een afwijking in uw transportband detecteren lang voordat het problematisch wordt? Als u uw machines en medewerkers nog beter op elkaar kon afstemmen? 

Dat, en nog veel meer, is waarom digitaliseren loont voor uw productiebedrijf. Industry 4.0 biedt mogelijkheden voor veel sectoren, maar zeker voor agro en industrie

VLAIO steunt uw digitale sprong met mooie subsidie

Ook de Vlaamse overheid gelooft sterk in de voordelen van digitalisering. Daarom geven ze Vlaamse kmo’s een financieel duwtje in de rug onder de vorm van een digitale transformatiesubsidie van maar liefst € 50.000

Hoog tijd om mee te springen op de digitale sneltrein? Als u een Vlaamse kmo bent met een ambitieus en vernieuwend transformatieproject in gedachten, zeker doen. VLAIO geeft tot 50% van uw investering terug als u voor uw project een beroep doet op een externe dienstverlener, zoals Meyland, met een maximum van € 50.000.  

Vanaf 1 september kan u uw subsidieaanvraag indienen, tot en met 31 oktober om 12 u. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de website van VLAIO.  

Benieuwd hoe Meyland u kan helpen bij de digitalisering van uw bedrijf? We vertellen u graag alles over Meyland 4.0

Behoud zelf de controle over uw machinepark met Meyland 4.0

Volgens VLAIO hinken veel Vlaamse kmo’s achterop op het vlak van digitalisering. Ook bij Meyland komen steeds meer klanten bij ons aankloppen omdat ze de actuele status van hun machines online willen opvolgen. Constant alles op de werkvloer in de gaten houden, is onhaalbaar geworden.  

Ze zoeken een systeem waarmee ze vanop afstand de bewegingen van hun machines kunnen volgen, de reden van een stilstand kunnen analyseren, onmiddellijk actie kunnen ondernemen als dat nodig is, en vooral waarmee ze op een eenvoudige manier op de hoogte kunnen blijven van wat er op de productievloer gebeurt

‘Als manager van een kmo is het belangrijk om alles te kunnen volgen wat er in uw bedrijf gebeurt. Boekhouding, verkoop, personeelszaken, die dingen zijn vaak al digitaal geregeld. Maar ook op het technisch vlak van uw onderneming zijn er veel digitale kansen. Met Meyland 4.0 kunnen wij u helpen de controle te behouden over uw productievloer, zonder dat u een techneut hoeft te zijn.’  

Robby Roeland, directeur van Meyland

Wat is Meyland 4.0?

Met Meyland 4.0 integreren we slimme sensoren en handige dashboards in uw opslag- en transportsystemen voor stuk- en bulkgoederen. Zo kan u alle bewegingen van uw transportbandenelevatoren, maar ook van uw weegunits en brekers nauwgezet opvolgen. 

Zo blijft uw productieproces in beweging, en voorkomen we een onverwachte stilstand of ernstige problemen. 

‘Het klinkt ingewikkeld, maar het systeem is vrij eenvoudig. We bieden software aan die we koppelen aan uw bestaande of nieuwe systemen. Vanop een simpel dashboard kan u steeds meekijken wat er geladen en gelost wordt of wat de status is van uw productieproces. U geeft de controle niet weg, maar neemt hem net terug.’  

Robby Roeland, directeur van Meyland

Dankzij de subsidie van de Vlaamse overheid boekt u dubbele winst: na uw digitale transformatie stijgt de productiviteit van uw bedrijf, én u kan de helft van uw investering terugkrijgen, tot € 50.000.  

Meer weten over de voordelen van Meyland 4.0 voor uw bedrijf in agro of industrie? Ontdek hier hoe Meyland 4.0 werkt, en neem gerust contact op voor meer informatie.  

Een subsidieaanvraag indienen om uw digitalisering waar te maken? We helpen u graag. 

Meyland gaat samenwerking aan met Nederlandse Revas Multiservice

Na 50 jaar bedrijven in de buurt efficiënter te laten werken met geïntegreerde transportsystemen, ziet Meyland het groots. Drie mobiele weegbunkers verlichten het werk van een klant in Kenia, en sinds 1 januari 2020 rekenen onze noorderburen ook op onze turn-key oplossingen voor industrie, agro en elektro. Hiervoor sloegen we de handen in elkaar met het Nederlandse Revas Multiservice.

Steeds op zoek naar vernieuwing

Bij Meyland staat innovatie hoog op de agenda. De recentste technologieën, nieuwe producten en transportmogelijkheden – we willen er het fijne van weten. 

Zo produceren we systemen voor stuk- en bulkgoederen die steeds beter presteren, veiliger zijn voor mens en milieu en die gewapend zijn voor de toekomst. Een samenwerking met een Nederlandse partner past perfect in dat plaatje. 

Revas Multiservice bv: zelfde visie

De slagzin van ons bedrijf luidt niet voor niets: ‘Make the goods move’. Sinds 1 januari 2020 doen we dat nu ook in Nederland, samen met Revas Multiservice bv. 

Revas Multiservice bouwt en onderhoudt solide transport- en verwerkingsinstallaties voor los gestorte producten. Het bedrijf is gevestigd in Apeldoorn, en biedt, net zoals Meyland, een complete service aan. 

De grote meerwaarde van het Nederlandse bedrijf ligt in de duidelijke communicatie met de klant: wat zijn de behoeften? Wat kan er beter? Hoe vinden we de perfecte oplossing voor uw bedrijf?

Daar kunnen wij ons perfect in vinden. Ook Meyland gaat steevast op zoek naar rendabele en bedrijfszekere oplossingen, volledig op maat van de klant. Zo zijn we zeker dat de stuk- en bulkgoederen in uw bedrijf veilig worden opgeslaan en vlot van punt A naar punt B vervoerd worden.

Onze turn-key oplossingen nu ook in Nederland

Dankzij onze samenwerking met Revas Multiservice bv kunnen we onze turn-key oplossingen voor industrie, agro en elektro nu ook makkelijk aanbieden in Nederland. 

Meer informatie over Revas Multiservice vindt u op http://revas.eu.

Hoe kan Industry 4.0 de productiviteit in uw bedrijf verhogen?

In onzekere tijden als vandaag staat u als bedrijfsleider meer dan ooit stil bij de gevolgen van een productiestop van uw bedrijf. Continuïteit is belangrijk om uw rendement te garanderen, en onvoorziene afwijkingen in uw machinepark leggen de productie plots stil. Industry 4.0 is nu dan ook bijzonder actueel. Door mee op de kar te springen van deze vierde industriële revolutie, drijft u niet alleen de productiviteit op in uw bedrijf, maar u vermijdt er ook ernstige problemen mee in uw machinesystemen.

Wat is Industry 4.0?

Industry 4.0 voor de klant

De verschillende industriële revoluties hebben de manier waarop bedrijven werken, aanzienlijk veranderd. Steeds weer werden er grenzen verlegd en productieprocessen aangepast, om beter te kunnen inspelen op de noden van de klant.

Met Industry 4.0, wat de vierde industriële revolutie genoemd wordt, is dat niet anders. Klanten willen hun producten niet alleen sneller in huis, ze zijn ook steeds vaker op zoek naar producten die beter aansluiten bij hun persoonlijke voorkeuren. De digitalisering van productieprocessen, wat de basisgedachte is van Industry 4.0, maakt dat mogelijk. 

Industry 4.0 voor productiebedrijven

Onder Industry 4.0 verstaan we allerhande nieuwe technologieën waarmee machines aan elkaar gelinkt worden en met elkaar in verbinding staan. Het is een verzamelnaam van sensoren, artificiële intelligentie, virtual reality en andere technologische hoogstandjes waarmee systemen met elkaar communiceren via het internet. 

Zo ontstaat er een digitale verbonden wereld, een Internet of Things, waarin apparaten en machines gegevens uitwisselen die cruciaal zijn in het productieproces. Die gigantische hoeveelheid aan informatie wordt verzameld in een cloudsysteem, waardoor bedrijven hun volledige productieproces overal in real-time makkelijk kunnen opvolgen en analyseren.

Wat zijn de voordelen van Industry 4.0 voor productiebedrijven?

Productievloeren worden ‘slimme fabrieken’ dankzij Industry 4.0. De data die de slimme systemen verzamelen, kunnen bedrijven handig inzetten om efficiënter te produceren. Dankzij de nieuwe technologieën openen er deuren om productiesystemen te verbeteren en om nieuwe producten of diensten aan te bieden. 

Concreet kunnen we deze voordelen oplijsten van Industry 4.0:

 • De digitale opvolging van het productieproces vermindert de administratieve last.
 • De gegevens die de slimme systemen verzamelen, bieden inzicht in hoe de productie vlotter kan verlopen en hoe de kwaliteit van producten verbeterd kan worden.
 • De slimme systemen ondersteunen medewerkers bij hun taken. 
 • Management kan sneller beslissingen nemen dankzij real-time analyse.
 • Alle producten kunnen individueel opgevolgd worden, wat meer mogelijkheden biedt voor maatwerk.
 • Dankzij een flexibeler productieproces kan u tijd en kosten besparen. 
 • Op basis van de verzamelde gegevens kan u anticiperen op fouten of onderbrekingen in uw machinepark.

Al deze voordelen van Industry 4.0 helpen uw bedrijf de efficiëntie op te krikken en een concurrerende positie in te nemen op de markt. Hierin spelen uw interne transportsystemen ook een belangrijke rol.

Wat betekent Industry 4.0 voor uw intern transportsysteem?

Met interne transportsystemen voor stuk- en bulkgoederen verplaatst u veilig en snel goederen in uw bedrijf. Maar een onverwachte temperatuurswisseling, een stroomonderbreking of een andere afwijking in een transportband, kettingtransporteur of elevator kunnen uw volledige productieproces vertragen of stilleggen. 

Met slimme sensoren in de transportsystemen van uw bedrijf in agro of industrie, kan Meyland die afwijkingen detecteren voordat het te laat is. Vanop onze dashboards volgen we de bewegingen van uw transportbanden op de voet. Zo kunnen we ernstige problemen voorkomen en blijft uw intern transportsysteem op rolletjes lopen. 

Dankzij Meyland 4.0 hoeft u niet meer wakker te liggen van een plotse stilstand van uw transportsysteem. We make the goods move!

Benieuwd wat Meyland 4.0 kan betekenen voor uw bedrijf?

Neem snel contact met ons op voor meer informatie.

3 mobiele weegbunkers voor een klant in Kenia [VIDEO]

Meyland makes the goods move tot ver buiten de landsgrenzen. Tot in Kenia bijvoorbeeld! 

Voor een klant in Kenia bouwden we 3 mobiele weegbunkers voor graan, kolen en klinker. Elke weegbunker, weegtrechter of batchweger werd volledig door onze eigen medewerkers ontworpen en samengesteld in België. 

Na een grondige controle, hebben we de bunkers weer gedemonteerd. Klaar om verscheept te worden naar hun eindbestemming in Kenia. Voor het transport waren maar liefst 14 trailers voor uitzonderlijk vervoer nodig en 11 containers.

Eenmaal de weegbunkers veilig hun bestemming bereikt hadden, hebben de lokale medewerkers de 3 kolossen netjes opgebouwd onder begeleiding van Meyland. 

Alles is vlekkeloos verlopen, en de batchwegers werden ondertussen in dienst genomen.

Wat maakt deze weegbunkers bijzonder?

 • Ze zijn 13 meter hoog en wegen elk 90 ton.
 • Generatoren laten de weegbunkers volledig autonoom werken.
 • Ze zijn vanop afstand verplaatsbaar met een afstandsbediening.
 • De weegbunkers kunnen tot 800 ton per uur wegen, tot 20 ton per batch.
 • Het weegsysteem is geijkt. 
 • De ingebouwde transportbanden zijn 1200 mm breed en hebben een stofafzuigingssysteem.

Bekijk in dit filmpje een boeiende timelapse van het hele proces.

3 mobiele batchwegers voor een klant in Kenia

Wat zijn de voordelen van een intern transportsysteem voor uw bedrijf?

Hoe verplaatsen uw goederen zich in uw bedrijf? Rijden uw werknemers rond met vorkheftrucks en transpaletten of dragen ze zware pakketten in hun handen? Het gaat er in ieder geval druk aan toe op uw werkvloer. Dankzij een intern transportsysteem verloopt het verkeer in uw bedrijf meteen een stuk rustiger, veiliger en efficiënter. En wel om deze 5 redenen.

1. Versnel het productieproces

Verliest u kostbare tijd omdat werknemers uw goederen moeten vervoeren van punt A naar punt B? Met een geïntegreerd transportsysteem lopen uw stuk- of bulkgoederen op rolletjes en gaat alles een pak sneller. Zo kan u uw bestellingen ook sneller afronden en bezorgen aan uw klant. Van een service gesproken.

2. Werk efficiënter

Medewerkers die de helft van hun dag rondrijden met goederen, kunnen dankzij een intern transportsysteem beter ingezet worden. Zo verhoogt u de productiviteit van uw bedrijf, en u hoeft bovendien niet meer op zoek te gaan naar chauffeurs met een gespecialiseerd rijbewijs.

3. Verlaag de kans op arbeidsongevallen

Transportvoertuigen die af en aan rijden waar ook mensen aan het werk zijn. Met loodzware goederen. Dat is om ongelukken vragen. Ook al zijn uw medewerkers goed opgeleid en heeft u duidelijke richtlijnen opgesteld voor uw intern transport, een kleine onoplettendheid of een obstakel op de vloer kan toch een ernstig arbeidsongeval tot gevolg hebben.

Een intern transportsysteem, bijvoorbeeld met transportbanden, maakt heel wat verkeer op de werkvloer overbodig. Zo kunnen voetgangers weer zorgeloos rondlopen, en verlaagt u het aantal arbeidsongevallen. 

4. Behoud de kwaliteit van uw producten

Sommige producten lijden onder hoge of lage temperaturen of moeten bijzonder voorzichtig behandeld worden. Met geïntegreerde transportsystemen kunt u daar perfect op inspelen: bijvoorbeeld met de materiaalkeuze of de aard van het systeem.

5. Wees klaar voor de toekomst

Installaties voor uw intern transport kunnen makkelijk aangepast of uitgebreid worden om te voldoen aan uw behoeftes van vandaag én morgen. Groeit uw bedrijf of wilt u met andere productiesystemen aan de slag? Interne transportsystemen still make the goods move!

Klaar om al deze voordelen aan den lijve te ondervinden?

Bespaar tijd en geld en stuur uw productieproces in de juiste richting met een geïntegreerd transportsysteem van Meyland. Onze vakmensen luisteren naar uw behoeftes en stellen voor u het beste systeem op maat samen. 

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

“Nummer 1 in bereikbaarheid.”

Boortmalt: ‘Meyland staat op nummer 1 voor bereikbaarheid’

Boortmalt is een internationaal moutbedrijf dat in België gevestigd is. De Plant Performance Manager van Boortmalt is Gert van Laer. Meyland staat altijd klaar, zelfs na de kantooruren blijven we in contact. Iedereen in het bedrijf is vlot bereikbaar op elk moment van de dag, van de grote baas tot de boekhouder. We hopen in de toekomst nog veel projecten samen te realiseren.

Boortmalt is een in België gevestigd, interna-tionaal moutbedrijf dat wereldwijd gerstmout produceert en verkoopt voor het brouwen en destilleren van bier.

Gert van Laer, Plant Performance Manager bij Boortmalt. Meyland verzorgt bij ons het dagelijkse onderhoud ter ondersteuning van onze eigen technische dienst. Daarnaast voeren we regelmatig projecten uit met Meyland voor vernieuwingswerkzaamheden of aanvullende transportsystemen.

Onze technische dienst is beperkt in mankracht en door de kennis die Meyland heeft kunnen wij altijd rekenen op hun support vooral in piekperiodes en als er vraagstukken zijn. Zij kennen ons bedrijf en spelen snel in op onze behoeften. Op die manier garanderen zij de continuïteit van Boortmalt. We werken vooral met een natuurlijk product en als we stil komen te staan lopen we het risico op kwaliteitsverlies en in het ergste geval productverlies. Meyland is echt altijd bereikbaar ook buiten kantooruren en de lijnen zijn kort; iedereen binnen het bedrijf is makkelijk te bereiken van de grote baas tot de boekhouding. Ongeacht het moment op de dag.

Het is een fijne samenwerking want Meyland heeft niet alleen een hoog service niveau maar ook een goede prijs/kwaliteit verhouding. Offertes vragen we ook bij andere partijen aan maar als er meer op het zelfde (prijs)niveau zitten dan worden de opdrachten steevast gegund aan Meyland. Ze hebben door-gaans overal gezien gewoon meer te bieden dan hun con-collega’s. we hopen dat we in de toekomst nog veel mooie projecten samen kunnen realiseren.

Nood aan een efficiënt intern opslag- of transportsysteem voor uw stuk- of bulkgoederen?

Heeft u vragen? Advies nodig over het beste opslag- of transportsysteem voor uw bedrijf?
Nieuwsgierig naar onze aantrekkelijke prijzen? Geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte?

Wacht niet langer. Make the goods move en neem snel contact op!
We helpen u graag verder en denken met u mee.

Let’s talk!

Nominatie Trends Gazelle 2020

Dit jaar (2020) zijn we opnieuw genomineerd als Trends Gazelle voor de provincie Oost-Vlaanderen.

“19 jaar lang al selecteert de redactie van Trends per provincie Trends Gazellen. Trends Gazellen zijn snelgroeiende bedrijven die een integraal onderdeel van ons economische landschap vormen. Stuk voor stuk competitieve ondernemingen die het ondernemingsklimaat in hun eigen regio positief beïnvloeden. Het zijn krachtbronnen van innovatie en werkgelegenheid die een inspirerend rolmodel zijn voor andere bedrijven.

Trends Gazelle word je op basis van harde groeicijfers:

 • Groei in omzet
 • Groei in personeel
 • Groei in toegevoegde waarde”

(bron: Trends)

Graag bedanken wij dan ook onze medewerkers en onze klanten om dit mogelijk te maken!

Bezoek ons op Agribex 2019

Agribex is de grootste professionele indoorbeurs voor akkerbouw, veeteelt en groenvoorziening in België. Agribex 2019 gaat door van 3 tot en met 8 december 2019, in Brussels Expo.

U kunt meer informatie verkrijgen door op onderstaande afbeelding te klikken. Hopelijk tot dan, het Agro team.

Bezoek ons op Solids 2019

Ook dit jaar staan we op de SOLIDS-beurs, deze gaat door op 2 en 3 oktober 2019 te Rotterdam.
U kunt ons vinden op stand D123.

De Solids European Series zijn de grootste professionele vakbeurzen in Europa. Deze beurzen richten zich exclusief op de poeder- en bulktechnologie. Het gaat over de be- en verwerking van vaste en droge stoffen, handling, opslag en transport.

Solids-2019

Montage Batchwegers Kenia – Timelapse

Montage en demontage van onze laatste batchwegers. Deze werden in België opgebouwd en getest waarna ze terug werden afgebroken en verscheept naar hun eindbestemming te Kenia.

In totaal werden er drie mobiele weegtrechters aangemaakt. Elk goed voor het wegen van 800 ton per uur, tot 20 ton per batch. De ingebouwde transportbanden hebben een breedte van 1200 mm en zijn voorzien van een gepaste stofafzuiging. De wegers kunnen autonoom werken dankzij een generator. Elk wielstel is vanop afstand verstelbaar. De wegers hebben een hoogte van 13 meter en wegen 90 ton per stuk.

Voor het verplaatsen tussen twee locaties waren 14 uitzonderlijke transporten en 11 containers nodig.