Transportschroeven of schroeven van Archimedes op maat

Met de transportschroef heeft de Griek Archimedes duidelijk de bal niet misgeslagen. Duizenden jaren na zijn uitvinding wordt de transportschroef, schroeftransporteur of – hoe kan het ook anders – archimedesschroef of schroef van Archimedes nog steeds ingezet om bulkgoederen te transporteren. 

Bent u op zoek naar schroeftransport om uw bulkgoederen te verplaatsen in uw bedrijf?
Meyland makes the goods move! We kunnen u helpen met allerhande types van de schroef van Archimedes of de transportschroef. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. 

Ontvang uw gratis offerte

Schroef van Archimedes op maat  

Transportschroeven kunnen zowat alle goederen transporteren in uw bedrijf. Voor elke toepassing en voor elk product is er wel een geschikte schroef van Archimedes. Van kleine doseerschroeven tot indrukwekkende schroeftransporteurs met een debiet van 300 m³/uur – Meyland ontwikkelt ze allemaal met het oog op uw behoeften.

Welke bulkgoederen wilt u transporteren? Bij het ontwerp van uw schroeftransport houden we rekening met de producteigenschappen van uw goederen. Zo kiezen we steeds het beste materiaal voor uw schroeven van Archimedes. Gewoon staal, roestvrij of slijtvast staal? Mag het wat sterker: pantserplaten of beschermende coatings? Samen zoeken we naar de beste uitvoering van uw transportschroeven. 

Standaard schroeven van Archimedes

Standaardmaten of standaardmateriaal nodig voor uw transportschroeven? Een eenvoudige schroef van Archimedes kopen? Ook voor standaard schroeftransport kan u bij Meyland terecht. Wat u ook nodig heeft, we make the goods move! 

schroeven_1

Soorten schroeven van Archimedes

Transportschroeven kunnen afzonderlijk ingezet worden, of de schroeven van Archimedes kunnen deel uitmaken van een compleet intern transportsysteem met transportbanden, elevatoren en kettingtransporteurs.  

Meyland is gespecialiseerd in verschillende types schroeftransport. We ontwerpen, bouwen en monteren de volgende soorten transportschroeven: 

  • Trog- en buisschroeven 
  • Toenemende spoed- en conusschroeven 
  • Asloze schroeven 
  • Koelschroeven (dubbelwandige uitvoering) 
  • Ontvangstbunkers met schroeftransport 

 

Met uiteenlopende kenmerken:  

  • Schroefdiameters van 50 tot 1000 mm 
  • 0,5 m tot 30 m schroeflengte 
  • Debieten tot 300 m³/uur 

 

Heeft u een ander types schroef van Archimedes nodig dan de voorbeelden van schroeftransport in dit lijstje? Aarzel niet om contact op te nemen. We kunnen u zeker verder helpen.  

Onderhoud en herstellingen van schroeven van Archimedes

Ook na de installatie van de transportschroeven voor de bulkgoederen in uw bedrijf kan u op ons blijven rekenen. We onderhouden en herstellen alle types schroeven van Archimedes. Vraag naar meer informatie over ons onderhoudsplan

Onze 3 pijlers voor succesvol intern transport: turn-key oplossingen op maat

TRANSPORT OP MAAT
Ontwerp & engineering

Wat zijn uw behoeften en pijnpunten? Onze ingenieurs brengen uw productielijn in kaart en bieden oplossingen in een bouwklaar plan.

INHOUSE MACHINEPARK
Bouw & montage

Elk ontwerp krijgt vorm in ons geavanceerde machinepark. Onze ervaren technici bouwen het interne transportsysteem dat u vooruithelpt.

ALLROUND SERVICE
Opvolging & onderhoud

Een onderhoudsplan dat past bij uw intern transportsysteem, behoeften en budget? Ook na de montage rekent u op Meyland.

Heeft u nog vragen over schroeven van Archimedes?

Twijfelt u welke transportschroeven geschikt zijn voor uw bedrijf? Bent u ervan overtuigd dat uw productieproces sneller en efficiënter kan, en wilt u weten hoe een schroef van Archimedes u daarbij kan helpen? Advies nodig over uw interne transportsystemen? 

Neem snel contact met ons op. We hebben vast een oplossing voor uw probleem. 

Let’s talk