Onze verschillende type silo’s zijn terug te vinden op deze pagina. We maken een onderscheid tussen twee hoofdcategorieën namelijk: vierkante en ronde silo’s. Beide categorieën beschikken over een verdere onderverdeling, welke terug te vinden is op het vervolg van deze pagina.

Vierkante silo met gladde wand
Vierkante silo’s met een gladde wand worden opgebouwd uit een modulair systeem, aangepast aan de noden van de klant. De gevraagde afmetingen en capaciteiten worden aangepast om ieder project optimaal aan te kunnen pakken.

Vierkante silo’s bieden een grotere opslagcapaciteit dan ronde silo’s en zijn dus uitermate geschikt voor plaatsen met beperkte afmetingen.

De buitenzijde van de silo wordt voorzien van een gepaste coating, zo kunnen we elektrostatisch poederlakken, gegalvaniseerd staal of roestvast staal voorzien.  De binnenzijde kan voorzien worden van een coating die voldoet ana de voedingsnormen.

De silo’s kunnen opgebouwd worden op een staalconstructie of een betonfundering.

Technische Data
Klik hier om de datasheet van de vierkante silo met gladde wand te raadplegen.
Merk op dat deze identiek is als de datasheet van de vierkante silo met damwand.
Vierkante silo met damwand

 • Vierkante silo’s met damwand worden opgebouwd uit een modulair systeem, aangepast aan de noden van de klant. De gevraagde afmetingen en capaciteiten worden aangepast om ieder project optimaal aan te kunnen pakken.
 • Vierkante silo’s bieden een grotere opslagcapaciteit dan ronde silo’s en zijn dus uitermate geschikt voor plaatsen met beperkte afmetingen.
 • De buitenzijde van de silo wordt voorzien van een gepaste coating, zo kunnen we elektrostatisch poederlakken, gegalvaniseerd staal of roestvast staal voorzien. De binnenzijde kan voorzien worden van een coating die voldoet aan de voedingsnormen.
 • De silo’s kunnen opgebouwd worden op een staalconstructie of een betonfundering.

Afbeelding: vierkante silo met damwand.

Ronde segmentsilo's

 • Wij bieden oplossingen met stalen ronde silo’s om korrel- en poederproducten op te slaan. Dit type silo wordt vervaardigd uit modules, welke door middel van boutverbindingen kan worden gemonteerd en gedemonteerd.
 • Het modulaire systeem wordt aangepast aan de noden van de klant. Zo wordt iedere module ontworpen in de vereiste maten en de aangevraagde capaciteiten.
 • Door het aanbrengen van een speciale oppervlaktebehandeling aan de binnenzijde van de silo is het mogelijk om te voldoen aan de voedingsnormen.
 • Dit type silo heeft geen productopbouw of kleefstof aan de wanden van de silo, dit is mogelijk door de gladde wanden.

Afbeelding: modulaire segmentsilo

Ronde plaatsilo's
Plaatsilo's met conische bodem

 • Silo’s voorzien van een conische bodem worden meestal gebruik in toepassingen waar routine en snel reinigen een vereiste is, of gewoon omwille van de energie- en arbeidskosten.
 • Ons uitgebreid gamma maakt het mogelijk om bodems onder verschillende hoeken te leveren, het wijzigen van de hoek gebeurd op basis van de silodiameter, het te behandelen product, de normale omstandigheden waar de silo geplaatst dient te worden en de eisen van de klant.
 • Het verbindingssysteem is ontworpen voor maximale ondersteuning te bieden.
silo-rond-cone-2

Technische data:
Klik hier om de datasheet van de ronde plaatsilo met conische bodem te raadplegen.

Plaatsilo's met vlakke bodem

 • Silo’s voorzien met een vlakke bodem zijn eenvoudig te monteren, dit resulteert in een kleinere installatiekosten.
 • We bieden verschillende dakopties aan naargelang de diameter van de silo.
Afbeelding: ronde plaatsilo met vlakke bodem

Technische data:
Klik hier om de datasheet van de ronde plaatsilo met vlakke bodem te raadplegen.