Onze silo’s, uw opslagplaats

De nood aan een degelijke opslagplaats voor stort- of bulkgoederen is groot, ook in de agrarische sector. Voor poeder- of korrelachtige goederen zoals bijvoorbeeld veevoeder, graan en meststoffen, zijn silo’s ideaal. Bent u op zoek naar één of meerdere silo’s voor de stockage van uw goederen? Bij Meyland creëren we silo’s op maat van uw noden.

Silo’s op maat

Bij Meyland weten we hoe belangrijk het is dat ieder deel van uw fabriek perfect op elkaar is afgestemd. Daarom creëren we silo’s precies op maat. Op maat van uw behoeften, op maat van uw productieproces, met andere woorden helemaal op maat van uw bedrijf. Zo kan u uw opslagruimte optimaal gebruiken. Zonder tijdverlies of gemiste opportuniteiten. Uw silo doet exact wat het moet doen. Daar zorgen onze ingenieurs voor. Samen met u tekenen en produceren we de silo’s die uw bedrijf nóg een niveau hoger brengen. Efficiëntie troef!

Standaard silo’s

Ook onze standaard silo’s vervullen uw opslagwensen. Neem dus gerust contact met ons op om te kijken welke standaard silo’s beschikbaar zijn.

Soorten silo’s

Welke silo geschikt is voor u, hangt af van uw bedrijf. Gelukkig zijn er verschillende soorten silo’s: ronde of vierkant, met een gladde wand of een damwand, met of zonder conische bodem. De match voor uw bedrijf is er ongetwijfeld.

Vierkante silo met gladde wand

Deze silo’s worden gebouwd uit een modulair systeem, aangepast aan uw noden. De gevraagde afmetingen en capaciteit kunnen aangepast worden om ieder project optimaal aan te kunnen pakken.

Vierkante silo’s bieden een grotere opslagcapaciteit dan ronde silo’s en zijn dus uitermate geschikt wanneer u niet eindeloos veel ruimte heeft. De buitenzijde van de silo wordt voorzien van een gepaste coating. Dat kan gaan van elektrostatische poederlakken, gegalvaniseerd staal tot zelfs roestvast staal. Ook de binnenzijde kan voorzien worden van een coating. Zo voldoet uw silo aan de strenge voedingsnormen.

Een dergelijke silo kan u bouwen op een staalconstructie of een betonfundering.

Technische Data
Klik hier om de datasheet van de vierkante silo met gladde wand te raadplegen.

Merk op dat deze identiek is als de datasheet van de vierkante silo met damwand.

Vierkante silo met damwand

Ook vierkante silo’s met een damwand kunnen gebouwd worden uit een modulair systeem waarmee we het perfect kunnen afstemmen op uw noden. Ieder project is anders en dus zorgen we ervoor dat u de capaciteit krijgt die u nodig hebt.

Dankzij z’n vorm biedt een vierkante silo u meer opslagcapaciteit dan eenzelfde ronde silo zou doen. Met de juiste coating beschermen we de silo voor de krachten van de natuur. Dit kan met een elektrostatische poederlak, gegalvaniseerd staal of roestvast staal. Daarnaast kunnen we ook de binnenzijde bewerken zodat uw silo voldoet aan de torenhoge voedingsnormen.

Deze silo’s kan u bouwen op een staalconstructie of een betonfundering.

Vierkante silo met damwand.

Ronde segmentsilo's

Stalen ronde silo’s worden vaak gebruikt om korrel- en poederproducten op te slaan. We vervaardigen deze silo uit modules die we met boutverbindingen monteren. Het grote voordeel is dat de silo ook gemakkelijk terug gedemonteerd kan worden.

Dit modulaire systeem wordt aangepast naargelang uw wensen en noden. We ontwerpen iedere module op basis van uw specifieke eisen. Door het aanbrengen van een speciale oppervlaktebehandeling aan de binnenzijde van de silo is het mogelijk om te voldoen aan de voedingsnormen.

Dit type silo heeft geen productopbouw of kleefstof aan de wanden van de silo, dit is mogelijk door de gladde wanden.

Ronde modulaire segmentsilo

Ronde plaatsilo's
Ronde plaatsilo's met conische bodem

Silo’s voorzien van een conische bodem worden meestal gebruikt in toepassingen waarin routine en snel reinigen een absolute vereiste is. Maar ook vanwege de energie- en arbeidskosten is het een geliefde stockagevorm.

Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen we bodems onder verschillende hoeken leveren. We wijzigen de hoek op basis van de silodiameter, het te behandelen product en de normale omstandigheden waarin de silo geplaatst dient te worden. En uiteraard mogen uw concrete behoeften niet ontbreken.

Het verbindingssysteem is zo ontworpen dat het maximale ondersteuning biedt.

Ronde plaatsilo met conische bodem

Technische data:
Klik hier om de datasheet van de ronde plaatsilo met conische bodem te raadplegen.

Ronde silo's met vlakke bodem

Plaatsilo’s met een vlakke bodem zijn eenvoudig te monteren en dat brengt natuurlijk een lagere installatiekost met zich mee. Naargelang de diameter van de silo kan u kiezen uit verschillende daken.

Ronde plaatsilo met vlakke bodem

Technische data:
Klik hier om de datasheet van de ronde plaatsilo met vlakke bodem te raadplegen.

De voordelen van onze silo’s

Onze silo’s kunnen voor uw bedrijf de sleutel zijn tot een vlotte opslag:

  • Grote hoeveelheden stockeren
  • Optimaal de ruimte benutten
  • Weersbestendig
  • Lagere personeelskosten

 

In zijn totaliteit zorgt een silo dus voor heel wat voordelen. We helpen u de juiste silo te vinden.

Onderhoud en herstellingen

Een goed onderhouden silo is een goudmijn voor ieder bedrijf. Want wanneer uw silo in topvorm blijft, hoeft u niet te investeren in nieuwe opslagplaatsen. Dit geeft u oneindig veel opportuniteiten. Voor dit onderhoud kan u op onze expertise rekenen.

Contacteer ons

Onze 3 pijlers voor succesvol intern transport: turn-key oplossingen op maat

TRANSPORT OP MAAT
Ontwerp & engineering

Wat zijn uw behoeften en pijnpunten? Onze ingenieurs brengen uw productielijn in kaart en bieden oplossingen in een bouwklaar plan.

INHOUSE MACHINEPARK
Bouw & montage

Elk ontwerp krijgt vorm in ons geavanceerde machinepark. Onze ervaren technici bouwen het interne transportsysteem dat u vooruithelpt.

ALLROUND SERVICE
Opvolging & onderhoud

Een onderhoudsplan dat past bij uw intern transportsysteem, behoeften en budget? Ook na de montage rekent u op Meyland.

Vragen over silo’s?  

Heeft u nood aan een silo? Of het nu gaat om een vierkante silo of een ronde, bij ons kan u terecht met al uw vragen. Onze experten luisteren graag naar uw noden en helpen u de perfecte silo te vinden.

Contacteer ons