Ons uitgebreid gamma zorgt er voor dat u de gepaste oplossing kunt inschakelen voor uw specifieke toepassing of installatie. De verschillende mogelijkheden zijn onderverdeeld in volgende hoofdcategorieën: schijventransport, spiraaltransport, kettingtransport, elevatoren, schroeftransport, transportbanden, silo-ledigers, trilbodems en beladingsbalgen. Verder op deze pagina kunt u meer informatie vinden.

Schijventransport is ideaal voor verticaal transport of  transport onder hoek. Het is geschikt voor een breed scala aan producten, zelfs voor broze, vezelige of plakkerige producten.

Het beidt een hoge efficiëntie en volledige overdracht.  Onze transporteur heeft een buisvormig ontwerp waarin een kabel met gelijkmatig verdeelde schijven met hoge snelheid wordt voortbewogen. Bij iedere hoek en aan ieder uiteinde van de transportband worden tandwielen voorzien die de kabel ondersteunen.

Kenmerken:

 • Bewezen ontwerp
 • Werkt onder elke hoek tussen 0 en 90°
 • Kan materiaal verticaal en horizontaal overbrengen
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Meerdere invoer en uitvoer mogelijk
 • Mobiele opstellingen mogelijk
 • Geschikt voor moeilijke materialen
 • Hoge efficiëntie
 • Geen stofafzuigsysteem vereist
 • Laag energieverbruik
Spiraaltransport is geschikt om zowel horizontaal als verticaal producten te transporteren, in beide richtingen., rond vaste obstakels en apparatuur. Het transport is ideaal voor het verplaatsen van producten van losstations of opslagbunkers naar onder meer proceslijnen of verpakkingsmachines. Het is mogelijk om meerdere lospunten langs een horizontale lijn te voorzien.

Onze systemen zorgen voor een continue vermenging van het materiaal gedurende het transport. Dit wordt bereikt door de werking van de flexibele spiraal, zodat productscheiding geëlimineerd is.

Onze flexibele transportsystemen zijn een uiterst kosteneffectieve manier om korrelige producten en additieven te transporteren.

Kenmerken:

 • Eenvoudig ontwerp
 • Nauwkeurige productbehandeling
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Zorgt voor een continue productmix
 • Lage kosten
 • Weinig onderhoud en reparatie
 • Heavy duty uitvoeringen zijn ook beschikbaar
Een kettingtransporteur is ontworpen om droge materialen te transporteren. Met behulp van dit type transportmiddel is het mogelijk om uw product onbeschadigd te verplaatsen op een economische manier. De kettingen die gebruikt worden worden steeds aangemaakt via speciale productietechnologieën zodat deze aan een hoge kwaliteit voldoen en bestand zijn tegen slijtage en breuk.

 • De grote voordelen zijn:
  • Energiezuinig transport
  • Weinig onderhoud vereist
  • Eenvoudige installatie

 

 • Onze producten zijn verkrijgbaar in:
  • Gegalvaniseerd staal
  • Geschilderd staal
  • Roestvast staal

 

Ons gamma bestaat uit twee types kettingtransporteurs namelijk de vlakke kettingtransporteur en de gebogen kettingtransporteur.

De gebogen transporteur kan worden geproduceerd onder verschillende hoeken, volgens de noden van de klant.


hellend-kettingtransportvlak-kettingtransport

Een elevator is een transportsysteem welke het mogelijk maakt om uw producten verticaal omhoog te transporteren. Aan de hand van ‘bekers’ wordt het product in de voet van de elevator opgeschept, waarna het bovenaan door middel van de middelpuntvliedende kracht de elevator verlaat.

Ons gamma bestaat uit drie types elevatoren namelijk de normale elevatoren, de restloze elevator en de Z-elevator.

Ons volledige gamma is te verkrijgen in:

 • Standaard constructiestaal
 • Gegalvaniseerd staal
 • Geschilderd staal
 • Roestvast staal
Restloze elevator
Een restloze elevator zorgt er voor dat ook bij lichte producten de ‘bekers’ optimaal geleegd worden. Overigens is de afstand in tussen de bodem van de elevator en de bekers instelbaar zodat eventuele ophoping van product niet mogelijk is. Hierdoor is er geen verlies aan capaciteit en geen vervuiling in de elevatorvoet.
elevator-restloos
Z-elevator
Een Z-elevator wordt gebruikt om zowel verticaal en horizontaal producten te transporteren van één of meerdere voedingspunten. De ‘elevatorbekers’ worden door middel van kettingen voortbewogen langs eenvoudige geleidingen.

Tijdens het transporteren wordt het product in horizontale, verticale of hellende configuraties zonder overdracht naar een ander systeem. De getransporteerde producten worden zorgvuldig, stil en zonder beschadiging afgeleverd.

Het systeem wordt modulair opgebouwd, de structuur is geschikt om modificaties aan te brengen. Het is mogelijk om met een laag stroomverbruik een hoog rendement te bereiken. Het is een eenvoudig en functioneel systeem dat inzetbaar is in tal van sectoren.

De elevator kan worden afgewerkt met de nodige behandelingen om conform te zijn aan de voedingsnormen.

Z-elevator

elevator-Z-elevator-types
Onze schroeftransporteurs worden gebruikt voor het vullen en lossen van tal van producten. Door middel van een aandrijfsysteem van hoge kwaliteit wordt een schroef aangedreven. Het systeem wordt vervaardigd uit hoogwaardig staal met sterke slijtvaste eigenschappen. Indien u opzoek bent naar een oplossing voor het geurloos en stofvrij transporteren van uw goederen, kan dit een geschikte oplossing voor uw installatie zijn.

Wij bieden twee verschillende types aan: trogschroeven en buisschroeven.

Ons volledige gamma is te verkrijgen in:

 • Gegalvaniseerd staal
 • Geschilderd staal
 • Roestvast staal
schroeftransport-trogschroeftransport-buis

Wij bieden u oplossingen aan om zowel horizontaal als hellend transport van uw producten mogelijk te maken. Onze banden kunnen uitgevoerd worden met een enkel-, dubbel- of drievoudig rolsysteem, afhankelijk van het product en de vereiste capaciteit. We beschikken tevens ook over chevron banden en gesloten systemen.De aangedreven rol is voorzien van een rubberen afwerking, om doorslippen van de band te vermijden. Dit type transport is uitermate geschikt voor het transporteren over lange afstanden. We plaatsen schokdemperrollen op de plaatsen waar de band wordt gevoed. Ons gamma kan geleverd worden in:

 • Geschilderd staal
 • Gegalvaniseerd staal
 • Roestvast staal
Trogbanden
De meervoudige rollensystemen of trogsystemen zijn geschikt voor het verplaatsen van poeder- en korrelproducten met hoge capaciteit. Door de eenvoudige constructie is het een relatief voordelig systeem dat bovendien zeer onderhoudsvriendelijk is. Aan de onderzijde van het frame worden onderrollen voorzien waardoor de band ondersteund en gestuurd wordt.
transportband-trogstel
transportband-trogband
Chevron banden
Indien uw producten onder een grote helling dienen getransporteerd te worden, kunt u gebruik maken van chevron banden. Dit zijn banden die voorzien zijn van een profiel, hierdoor is het mogelijk om de transportband onder een grotere hellingshoek te plaatsen.
transportband-chevron
Gesloten banden
Onze gesloten banden worden aangepast aan uw product en vereiste capaciteit. Dit type band is ideaal voor het nauwkeurig transporteren van poeder- en korrelproducten.

Door het aanbrengen van een slijtvaste polyethyleenplaat aan de onderzijde van de band word slijtage tegengegaan. De bovendeksels kunnen op eenvoudige wijze worden geopend en gesloten waardoor het systeem eenvoudig te onderhouden is.

Aan de uiteinden van de band is een aangepaste trommel voorzien die voor automatische reiniging zorgt van gemorste producten.


transportband-gesloten
Silo’s met vlakke bodem, waarbij de producten niet via natuurlijke stroming kunnen worden afgevoerd, kunnen worden voorzien van een silolediger. Deze installatie maakt het mogelijk om het product af te voeren naar een centraal punt. Het proces wordt uitgevoerd door middel van een 360° rotatie in de silo. Het huis van de lediger wordt vervaardigd uit een U-profiel, waarbij de afmetingen worden aangepast aan de diameter van de silo en de vereiste capaciteit. Er worden schuifregelaars voorzien die het mogelijk maken om de capaciteit te wijzigen. Een motor zorgt voor de rotatie van de schroef als de rotatie van de lediger in de silo.

Standaard leveren wij in geschilderd of gegalvaniseerd staal.

Silo-lediger, voor het legen van silo's met vlakke bodem.
Door gebruik te maken van een trilbodem kunt u gemakkelijk uw silo’s ledigen. De aangebrachte trilmotor zorgt ervoor dat de producten in de silo’s gemakkelijk los komen en tot aan een transportband of transportschroef worden gebracht.

Onze telescopische beladingsbalgen zijn speciaal ontworpen om de stofvrije stroom van bulkproducten, onder meer in de voedings-, chemische-, constructie- maar ook andere industrieën, te bieden bij het laden van vrachtwagens, tankwagens of soortgelijke systemen.

Wij zorgen ervoor dat het ontwikkelde stof door de stroming van het product de afvoersilo niet verlaat. Overigens kunnen we door middel van een filtersysteem, welke in de balg geïntegreerd kan worden, de alsnog vrijgekomen stofdeeltjes recupereren zodat er geen verlies optreedt van het product.


Telescopische beladingsbalg

Onze 3 pijlers voor succesvol intern transport: turn-key oplossingen op maat

TRANSPORT OP MAAT
Ontwerp & engineering

Wat zijn uw behoeften en pijnpunten? Onze ingenieurs brengen uw productielijn in kaart en bieden oplossingen in een bouwklaar plan.

INHOUSE MACHINEPARK
Bouw & montage

Elk ontwerp krijgt vorm in ons geavanceerde machinepark. Onze ervaren technici bouwen het interne transportsysteem dat u vooruithelpt.

ALLROUND SERVICE
Opvolging & onderhoud

Een onderhoudsplan dat past bij uw intern transportsysteem, behoeften en budget? Ook na de montage rekent u op Meyland.