Wat zijn de voordelen van een intern transportsysteem voor uw bedrijf?

Hoe verplaatsen uw goederen zich in uw bedrijf? Rijden uw werknemers rond met vorkheftrucks en transpaletten of dragen ze zware pakketten in hun handen? Het gaat er in ieder geval druk aan toe op uw werkvloer. Dankzij een intern transportsysteem verloopt het verkeer in uw bedrijf meteen een stuk rustiger, veiliger en efficiënter. En wel om deze 5 redenen.

1. Versnel het productieproces

Verliest u kostbare tijd omdat werknemers uw goederen moeten vervoeren van punt A naar punt B? Met een geïntegreerd transportsysteem lopen uw stuk- of bulkgoederen op rolletjes en gaat alles een pak sneller. Zo kan u uw bestellingen ook sneller afronden en bezorgen aan uw klant. Van een service gesproken.

2. Werk efficiënter

Medewerkers die de helft van hun dag rondrijden met goederen, kunnen dankzij een intern transportsysteem beter ingezet worden. Zo verhoogt u de productiviteit van uw bedrijf, en u hoeft bovendien niet meer op zoek te gaan naar chauffeurs met een gespecialiseerd rijbewijs.

3. Verlaag de kans op arbeidsongevallen

Transportvoertuigen die af en aan rijden waar ook mensen aan het werk zijn. Met loodzware goederen. Dat is om ongelukken vragen. Ook al zijn uw medewerkers goed opgeleid en heeft u duidelijke richtlijnen opgesteld voor uw intern transport, een kleine onoplettendheid of een obstakel op de vloer kan toch een ernstig arbeidsongeval tot gevolg hebben.

Een intern transportsysteem, bijvoorbeeld met transportbanden, maakt heel wat verkeer op de werkvloer overbodig. Zo kunnen voetgangers weer zorgeloos rondlopen, en verlaagt u het aantal arbeidsongevallen. 

4. Behoud de kwaliteit van uw producten

Sommige producten lijden onder hoge of lage temperaturen of moeten bijzonder voorzichtig behandeld worden. Met geïntegreerde transportsystemen kunt u daar perfect op inspelen: bijvoorbeeld met de materiaalkeuze of de aard van het systeem.

5. Wees klaar voor de toekomst

Installaties voor uw intern transport kunnen makkelijk aangepast of uitgebreid worden om te voldoen aan uw behoeftes van vandaag én morgen. Groeit uw bedrijf of wilt u met andere productiesystemen aan de slag? Interne transportsystemen still make the goods move!

Klaar om al deze voordelen aan den lijve te ondervinden?

Bespaar tijd en geld en stuur uw productieproces in de juiste richting met een geïntegreerd transportsysteem van Meyland. Onze vakmensen luisteren naar uw behoeftes en stellen voor u het beste systeem op maat samen. 

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Recente blogs

4 interne transportmiddelen om uw productieproces te optimaliseren 

4 interne transportmiddelen om uw productieproces te optimaliseren 

Producten verplaatsen binnen uw bedrijf is geen klein karwei. Zeker wanneer u werkt met bulkgoederen of stortgoederen. Interne transportmiddelen vormen...
Meer informatie
Zo doet u aan lean manufacturing

Zo doet u aan lean manufacturing

Bent u geïnteresseerd in een lean productieproces? Als u de lean filosofie toepast in uw bedrijf, gaat u zo efficiënt...
Meer informatie
PFD’s en hun rol bij procesautomatisatie

PFD’s en hun rol bij procesautomatisatie

Staat u op het punt om een nieuwe fabriek te laten bouwen? Wilt u uw interne processen optimaliseren om zo...
Meer informatie